FAQ

Hoe gaan we gezamenlijk van start?

Bij een samenwerking met een financieel coach, boekhouder en belastingadviseur is vertrouwen en een goede samenwerking belangrijk. Jij wilt dat ik zorgvuldig je vragen beantwoord en belastingzaken verzorg, dan heb ik volledige informatie nodig.

Om goed van start te gaan en om lekker efficiënt te kunnen samenwerken is een groot deel al geregeld als je met E-boekhouden of Moneybird werkt. Je geeft me toegang als boekhouder tot je boekhoudpakket en ik beschik over de informatie.

Voor andere zaken bellen of mailen we, maar ook Zoom en Teams vind ik fijn, omdat dat net wat persoonlijker is.

Voor de boekhouding werk ik alleen met Moneybird en E-boekhouden. Als we besluiten te gaan samenwerken spreken we af welk abonnement je wilt afnemen en zorg ik ervoor dat de maandbedragen automatisch geïncasseerd kunnen worden.

In het begin zullen we regelmatig overleggen. Zeker bij het inrichten van de boekhouding neem ik ruim de tijd om je dat goed aan te leren. Dat is belangrijk en zorgt later voor tijdwinst.

Waarom moet ik een machtiging afgeven?

Belastingzaken en boekhouding zijn strikt persoonlijke zaken. Om in je belastingzaken te kunnen inloggen maak jij zelf gebruik van je DigiD. Dit is een persoonlijke inlogmethode met codes die je nooit aan een ander mag afgeven. Dus ook niet aan mij. Ik ben bij de Belastingdienst geregistreerd als belastingconsulent (Becon) en daardoor weten ze dat ik voor anderen belastingzaken kan behartigen aan de hand van een machtiging.

Door mij te machtigen voor belastingen en boekhouding kan ik aantonen aan de Belastingdienst dat ik degene ben met wie zij, naast jou, kunnen communiceren over jouw financiële gegevens. Zonder machtiging kan ik mijn werk dus niet goed uitvoeren.

Voor sparring, coaching en trainingen heb ik geen machtiging nodig.

Waarom zou ik mijn boekhouding zelf moeten doen?

Boekhouding en belastingen zijn voor veel ondernemers een noodzakelijk kwaad. Waar begin je en hoe houd je het bij? Maar het maken van winst is het bestaansrecht van je bedrijf. Alleen als je winst maakt kun je bereiken wat je wilt met je bedrijf en voor jezelf of je gezin. Hoe kun je hier goed mee omgaan als je geen inzicht hebt in je financiën? Je zult moeten weten aan welke knoppen je kunt draaien om je winst te vergroten, je zult moeten weten of er genoeg cash aanwezig is op een bepaald moment om een cursus te kunnen volgen, een investering te kunnen doen, een betaalde marketing campagne te kunnen betalen. Ik vind het daarom belangrijk dat iedere ondernemer in staat is om zelfstandig de boekhouding te voeren. En daarom neem ik de tijd en help je om de digitale administratie samen in te richten.

Is mijn informatie veilig bij Koers Support?

De communicatie met de belastingdienst gebeurt via het verplichte PKI Overheidscertificaat voor belastingadviseurs en accountants. Zonder dit certificaat werkt mijn aangifteprogrammatuur niet. Ik maak gebruik van ESET internetbeveiliging en firewalls. Ik zorg voor regelmatige backups van je gegevens en ga zorgvuldig om met mijn laptop. Fysieke gegevens (documenten) beperk ik tot een minimum.

Hoe zit het met mijn privacy?

Onze samenwerking is gebaseerd op vertrouwen. Natuurlijk ga ik integer en zorgvuldig met jouw gegevens om. In mijn privacyverklaring lees je hoe ik hiermee omga. En als er gegevens gedeeld moeten worden, dan spreken wij in een verwerkersovereenkomst af hoe we daarmee omgaan.

Op welke locatie verzorg je trainingen?

Ik werk voornamelijk vanuit huis, heb veel klanten buiten de regio. Daarom verzorg ik voornamelijk online trainingen.
Soms is het ook handig, nuttig en leuk om een fysieke training te verzorgen. Ik maak hiervoor gebruik van mijn werkplek waar ik eens per week ben in Veghel. Hier zijn alle faciliteiten en ruimtes aanwezig voor het verzorgen van trainingen aan (grote) groepen. Bovendien is het een hele fijne plek om te zijn met goede koffie uit de automaat!

When nothing goes right… go left

Contact

Koers Support

E-mail: info@jolandanoordzij.nl
Telefoonnummer 06-12424579

KvK: 83997326